Současná doba dává velký prostor pro realizaci veškerých představ v oblasti bydlení i řešení komerčních prostor. V podstatě neexistuje žádná přesně daná šablona, podle které by měl bytový architekt pracovat. Jak pro majitele bytu, tak i pro bytového návrháře to znamená velkou svobodu při návrzích interiérů.
rozkreslený projekt bytového architekta

  • Nejdůležitějšími místnostmi každého bytu je většinou kuchyň s obývacím pokojem.
  • Obě tyto místnosti je zapotřebí propracovat tak, aby byly nejen účelné a praktické, ale také dokonalé z vizuálního hlediska.

Někdy je složité představit si, jak bude ve finále vypadat místnost po všech úpravách. Díky moderním technologiím je ale možné nahlédnout do prostoru dříve, nežli se začne s přestavbou. Pomocí 3D vizualizace můžete spolu s interiérovým návrhářem propracovat opravdu každý detail.

Nové trendy v bydlení můžete mít i vy

Jestliže máte v úmyslu zakomponovat do svého domova některé novinky z oblasti nejnovějších trendů, pak vám poradí bytový architekt Praha. Jednou z novinek je například propojení obytného prostoru s kuchyní. Obě místnosti by v tomto případě měly spolu dokonale ladit.

obývací pokoj s kancelářským koutem

Dětský pokoj? Žádný problém

Většina bytových designérů souhlasí s názorem, že největším oříškem je návrh dětského pokoje. Dětský pokoj musí totiž vyhovovat nejen jeho budoucímu obyvateli, ale také jeho rodičům.

  • Jiný pokoj bude vyžadovat dívka a jiný chlapec.
  • Záleží také na věku a konkrétních zájmech.

Kromě těchto ukazatelů je také nutné, aby dítě ze svého pokoje za pár měsíců „nevyrostlo“. Pokud se jedná o menší děti, pak je také nutné brát ohled na jejich bezpečnost. V případě návrhu dětského pokoje je tedy 3D vizualizace přímo nutností.

  • Ideální je, pokud může budoucí obyvatel dětského pokoje do návrhu zasáhnout svými připomínkami a požadavky.
  • V mnoha případech mohou být totiž velice přínosné.