Stres z předvánočního úklidu vašeho domova už vás nemusí děsit ze spánku. Některé věci jdou zařídit i bez toho, abyste do nich museli investovat úsilí a čas. Jenom musíte vědět, jak na to – právě proto vám přinášíme několik tipů, jak se na vánoční úklid nejenom připravit, ale také jak s ním zatočit. Můžete si veškerou námahu ulehčit a nechat něco na technice.
Mytí oken
·         Mytí oken
Jedná se o jednu z nejméně oblíbených činností v celém předvánočním úklidu, a také jednu z časově nejnáročnějších. Není třeba jenom umýt okna z obou stran, ale také parapety, rámy oken, setřít prach ze žaluzií. A nejenom že je to náročné, navíc se většinou ani nedočkáte toho, co jste původně chtěli – okenní tabule lesknoucí se čisté jako křišťál, bez jediné šmouhy.

Jaké je řešení?
Přenechte tuto práci robotům. Skutečně existuje robot, který za vás vyčistí okna, a to perfektně, bez šmouh a bez vynechaných míst. Poradí si s každou okenní tabulí, ušetří vám mnoho času a konečně se dočkáte perfektně umytých a nablýskaných oken. Tyto přístroje jsou jednoduché na obsluhování, jednoduše je zapojíte do elektřiny a poté přejíždět po ploše, kterou chcete vyčistit. Existují i tyto stroje na baterie, které jsou ale zpravidla těžší v ruce.

Pokud je pro vás tento přístroj příliš drahý, můžete si pořídit jeho levnější variantu, a tím je bariérový čistič. Ten kombinuje rozprašovač a stírací nástavec.
Čištění podlah
·         Čištění podlah
Ať už vysáváte nebo vytíráte podlahy, jděte s dobou a pořiďte si tichý vysavač, který je výkonný, má velmi dobrou schopnost filtrace a navíc má nízkou spotřebu elektřiny. Takové vysavače už jsou běžně dostupné i za poměrně příznivé ceny.

Pokud máte doma chlupatého domácího mazlíčka, volte hlavně výkon a sací sílu. Pokud máte vysoké koberce, pořiďte si vysavač, který má vysoký nástavec.